A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Богодухівський ліцей №2" Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень безпеки дорожнього руху

У КЗ “Богодухівський ліцей № 2” триває Тиждень безпеки дорожнього руху.  16 травня 2024 року в межах Тижня учні 3-В класу (класний керівник Ю.О. СТАТІВКА) та 2-А класу (класний керівник А.П. ШИТОХА) взяли участь у квест-грі "Правила безпеки добре знай, сам собі допомагай".Учні 6-Б класу (класний керівник А.В. БЕЗУГЛА) під час онлайн-гри “Це важливо знати” повторили правила дорожнього руху в умовах воєнного стану. Рухаючись лабіринтами гри та даючи відповіді на питання, діти відчули себе героями надзвичайних ситуацій.

21:17 16.05.2024

Активності до Дня вишиванки

16 травня 2024 року в КЗ “Богодухівський ліцей № 2” відбулися активності до Дня вишиванки. Учні 3-В класу (класний керівник Ю.О. СТАТІВКА) познайомилися з історією і традиціями української вишивки, дослідили значення символів, а також спробували створити свою унікальну схему оберегу. Учні 7-Б класу (класний керівник І.В. ВЕНЕДІКТОВА) взяли участь в ігровому спілкуванні "Оберіг нації". Учні 2-Б класу (класний керівник О.М. КАЛЮЖНА) спілкувалися про традиції Дня вишиванки під час ранкової зустрічі. Класний керівник 2-А класу А.П. ШИТОХА провела для своїх вихованців інтерактивну гру "Вишиванка -  генетичний код нації". У 3- Б класі (класний керівник В.В. СМАКОВСЬКА) відбулася година спілкування «Вишиванка  - духовна броня українців». Діти розширили знання про вишиванку як духовну броню українців, дізнались про  стилі вишивок, про вишиванки різних регіонів, зокрема про новий  стиль  -   мілітарі. Розгадували анаграми, створювали сучасні візерунки для вишивки.

21:09 16.05.2024

"У вишиваному колі"

16 травня 2024 року до Дня вишиванки учні 9-А класу КЗ"Богодухівський ліцей №2" разом з класним керівником В.О. ЄМЕЛЬЯНЕНКО зустрілися "У вишиваному колі". Під час гри учасники пригадали історію походження вишиванок, трактування назви, обговорили  різновиди та тлумачення орнаментів вишиванок, їх значення. Діти активно пропонували власні ідеї назв сучасних вишиванок.

21:07 16.05.2024

Урок-квест до Дня вишиванки

16 травня 2024 року класний керівник 9-Б класу Т.І. Заполочна провела для своїх учнів урок-квест до дня вишиванки. Учні дізналися цікаві історичні факти про вишиванку, обговорили різні орнаменти та їх походження.

21:06 16.05.2024

Фотоквест "А я іду по світу в вишиванці!"

Учні 5-Б класу КЗ "Богодухівський ліцей №2" доєдналися до челенджу учнівської ради ліцею, організувавши участь у фотоквесті "А я іду по світу в вишиванці!" Діти фотографувались у вишиванці, малювали орнаменти для вишиванок, викладали це слово з підручних матеріалів, робили аплікації вишиванок,  складали онлайн-пазл і створювали колажі.

21:02 16.05.2024

День вишиванки

Щорічно в третій четвер травня Україна святкує День вишиванки. Це свято немає якихось особливих правил, головне - бажання долучитися, підкресливши свою національну ідентичність.  У наші дні День вишиванки має особливий сенс, адже українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя на полі бою.  “Україну не розділити, адже її єднає міцна нитка любові, яка проходить через усіх нас. Вишиваємо разом Перемогу! З вірою, надією та любов'ю”, - це меседж, який посилають члени учнівської ради КЗ “Богодухівський ліцей № 2” у своєму відеочеленджі.

06:50 16.05.2024

Тиждень безпеки дорожнього руху

У період з 13 по 19 травня 2024 р. в Україні проходить перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану». 15 травня в межах Тижня безпеки дорожнього руху в КЗ “Богодухівський ліцей № 2” класні керівники провели ряд активностей.  Класний керівник В.О.ЄМЕЛЬЯНЕНКО провела у 9-А класі гру-модель безпечного руху й поведінки пішохода "Безпека на дорозі". В ході гри учні пригадали правила поведінки на проїжджій частині, правила безпечного переходу дороги в умовах воєнного стану та  правила поведінки під час сигналу повітряної тривоги. Учні 5-Б класу разом з класним керівником М.О. ДЯЧЕНКО долали шлях онлайн-квесту "Безпека на дорогах в умовах воєнного стану". Діти переглянули відеоролики, присвячені питанням безпеки дорожнього руху. Рухаючись онлайн-картою, учні відвідали зупинки "Безпека на дорозі", "Ти і велосипед", "Громадський транспорт", "Правила дорожнього руху", "Дорожні знаки", "Повітряна тривога" й виконали цікаві завдання. В.Б.ЗУБОВА, класний керівник 7-А класу, організувала для своїх учнів онлайн - квест "Безпека руху - запорука життя і здоров'я", під час якого діти повторили та обговорили 10 основних правил безпеки дорожнього руху для пішоходів, познайомилися із послідовністю надання першої домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. У 3-Б класі (класний керівник В.В. СМАКОВСЬКА) відбувся урок- подорож "Безпечна дорога"; у 4 -А класі (класний керівник Л.П. ТРИПІЛЕЦЬ відбувся  урок - подорож "Правила дорожнього руху для дітей - безпека на дорозі"; у 4-В класі (класний керівник І.Г. БЕЗДІТКО) - урок - гра "Безпечна країна"; у 2-В класі (класний керівник О.В. ДЕСЯТНИЧЕНКО), у 4-Г класі (класний керівник В.І. ОСТРОВКА - гра-бесіда ''Безпека на дорозі''.

20:07 15.05.2024

Участь в онлайн-семінарі для вчителів НУШ

14 травня 2024 року педагоги КЗ "Богодухівський ліцей N2" взяли участь в онлайн-семінарі для вчителів НУШ "Впровадження навчального програмного забезпечення "KM MEDIA ED PROFI" від Країни Мрій".

21:08 14.05.2024

Співпраця з ХДПУ ім. Г. С. Сковороди

14 травня 2024 року педагоги КЗ "Богодухівський ліцей N2" у рамках співпраці з ХДПУ ім. Г. С. Сковороди відвідали гостьову лекцію кандидата філологічних наук, доцента кафедри українознавства Харківського  національного університету імені В. Н. Каразіна К.Каруник "Науковий переворот у виконанні Юрія Шевельова: питання початків і джерел української мови".

21:04 14.05.2024

День пам’яті та перемоги

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників. З цієї нагоди класні керівники  КЗ “Богодухівський ліцей № 2”  провели з учнями тематичні форми діяльності: години спілкування, уроки пам’яті.

19:15 09.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень